Kehystys viimeistelee teoksen. Kehys rajaa ja suojaa työtä. Useimpiin töihin tarvitaan toki muutakin kuin pelkkä kehys. Taululasi, aukkopahvi ja happovapaa tausta kuuluvat useimpiin kehystyksiin. Oikean kehystyksen valinta riippuu kehystyksen kohteesta. Hyvin tehty kehystys on kalliimpi kuin halvat vaihtokehykset, mutta ekologisempi valinta, koska se kestää paljon kauemmin.

Myös vanhemman teoksen voi kehystää uudelleen, jos on kyllästynyt kokonaisuuteen. Uuden kehystyksen avulla koko teos saa uuden elämän. Katso video aukkopahvin ja kehyksen valinnasta kehystyksen valinta

Kehystämme kaikki työt viikon toimitusajalla, mutta tarvittaessa pyrimme auttamaan myös pikaisemmissakin tapauksissa.

Meiltä myös galleriakiskot taulujen ripustamista varten! Ei enää nauloja seiniin jokaiselle taululle erikseen. Kysy myymälästämme!Taidegrafiikka

Taidegrafiikka vaatii suojakseen aukkopahvin. Tällöin grafiikanlehti ei kosketa taululasiin. Aukkopahvi antaa teokselle myös ilmavuutta ja itse grafiikka korostuu, kuten on tarkoituskin. Grafiikanlehti kiinnitetään aina kasvisliimapaperilla ja sitä suojaa takaapäin happovapaa taustapahvi, joka ei kellastuta itse lehteä. Aukkopahvin väri valitaan useimmiten käytetyn grafiikanpaperin värin mukaan. Aukkopahvi on väriltään neutraali ja varsinainen kehys usein yhdistyy väriltään teoksen väreihin. Taidegrafiikoihin suositellaan käytettäväksi kirkasta taululasia, joka ei sumenna teosta.


Valokuvat

Perinteiset paperille tehdyt valokuvat kannattaa kehystää aukkopahvin avulla, jotta valokuvapaperi ei pääse koskettamaan taululasia. Valokuvissa käytetyt kemikaalit saattavat tarttua ajan myötä kiinni lasiin, eikä kuvaa voi enää irrottaa ehjänä. Valmiiksi laminoidut ja paksummalle taustapahville tehdyt valokuvat eivät tarvitse suojakseen lasia. Niihin riittää kehyksen valinta ympärille. Suurikokoiset valokuvat ovat näyttäviä taideteoksia, jotka huomataan!

Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan parhaat valokuvaajat löydät muuten seuraavien linkkien kautta.

www.studiosundell.fi
anne.yrjana.fidisk.fi
Studio Kirsti Nieminen
www.ateljeekuvastin.com Kannuksessa
Studio Teemu HujanenKäsityöt

Käsityöt, kuten kanavatyöt ja ristipistot, on täysin mahdollista ja suotavaakin kehystää. Kehyksen ja taululasin suojaamana käsityö ei pölyynny ja säilyy pitkäikäisenä muistona tekijästään. Yksinkertaisimmillaan käsityö vaatii vain kehyksen, taululasin ja taustasuojan, mutta sen kehystämisessä voidaan hyödyntää myös aukkopahveja ja kapeita sisälistoja kun halutaan todella näyttävä lopputulos.

Kokkolassa käsityömateriaaleja löydät esimerkiksi Isokadulta Ihan Itse myymälästä.


Peilit

Kehystämme peilejä täysin mittojesi mukaan. Saat haluamasi kokoisen peilin valitsemallasi kehyksellä kokonaisuutena kauttamme. Sinun tarvitsee vain päättää peilisi koko. Esimerkiksi kokovartalopeiliksi suosittelemme vähimmäisleveydeksi 40 cm ja korkeudeksi 120 cm. Myös vaakasuuntainen peili lipaston, senkin tai sohvan päällä on upea sisustuselementti.


Öljymaalaukset

Öljymaalaus on kehystykseltään yksinkertaisin. Jos maalaus on tehty kankaalle, se pingoitetaan kiilakehyksiin ja valitaan sovelias kehys. Levylle tehdyt maalaukset tarvitsevat vain kehyksen. Useimmiten taiteilija on jo valmiiksi pingoittanut teoksen kiilakehyksiin, mutta esimerkiksi ulkomailta on helpompi tuoda maalaukset pelkkänä kankaana.


Canvas-taulut

Canvas-taulut pitävät sisällään valokuvat, jotka on tulostettu kankaalle, valmiit kangaspainokuosit sekä esimerkiksi kankaalle tulostetut taidejulisteet. Canvas-taulut pingoitetaan kuten öljymaalaukset kiilakehyksiin. Canvas-taulun voi ripustaa seinälleen sellaisenaan, mutta se kannattaa usein myös kehystää, koska kehys rajaa ja korostaa kuvaa vielä entisestään.


Akvarellit

Akvarellit eli vesivärityöt kehystetään käyttämällä aukkopahvia, taustapahvia, taululasia ja valittua kehystä. Aukkopahvit voivat olla väriltään neutraaleita vaaleita tai hyvinkin värikkäitä teoksesta riippuen. Oleellista on löytää hyvä tasapaino värien suhteen. Useimmiten akvarelleissa käytetään kirkasta taululasia, mutta joskus myös himmeämmän mattalasin valinta on perusteltua.


Esineet

Monenlaisia esineitä voidaan myös kehystää vitriinikehyksiin. Olemme kehystäneet esimerkiksi lasten vaatteita ja kenkiä, pienoisveistoksia, koruja, vanhoja avaimia ja aterimia, pelipaitoja, hääkimppuja, työkaluja, nukkeja sekä paljon muuta. Useimmiten vanhaa esineistöä, joka muuten saattaa hävitä kokonaan. Vain esineen suuri koko, paino tai hauraus saattavat rajoittaa toteuttamista.
Web design: St. Hurmos